Ga naar inhoud

Wat is Equitherapie?

Paarden hebben het vermogen om mensen aan te voelen en te weten wat er in hen om gaat; Hierdoor kan het contact met paarden mensen helpen bij zichzelf te komen. Paarden kan je niets wijs maken. Ze reageren op jouw lichaamstaal zonder een oordeel te vellen.
Zowel paard als Equitherapeut helpen je om stil te staan bij jouw moeilijkheden. Er wordt samen gezocht naar een manier om ermee om te gaan.

Team

De Paarden

Olande

Olande

Olande is een witte merrie geboren in 1991. Ze is bij ons geboren en heeft al verschillende veulens ter wereld gebracht en opgevoed. Ze is het vroegere wedstrijdpaard van Karen. Ze is vriendelijk, moederlijk, standvastig en allemansvriend. Olande is met pensioen en is niet meer beschikbaar voor de equitherapie.

Dario

Dario

Dario is een zwarte ruin geboren in 2000. Hij is het huidige wedstrijdpaard van Ann en kan sporadisch worden ingezet voor de equitherapie. Dario is vriendelijk, aanhankelijk, laat zich graag zien en kan heel duidelijk om contact vragen.

Funky

Funky

Funky is een palomino ruin geboren in 2001. Ook hij is bij ons geboren. Hij is opgeleid als springpony, en is nu volledig beschikbaar voor de equitherapie. Hij is vriendelijk, geduldig, onverstoorbaar en een echte kindervriend.

Wotti

Wotti

Wotti is een bruine merrie geboren in 2003. Zij is als jaarling bij ons gekomen en heeft al een merrieveulen op de wereld gezet. Zij is de leider van onze kudde. Zij is vriendelijk, heel intelligent en sensitief. Zij is volledig beschikbaar voor de equitherapie.

Hanne

Hanne

Hanne is een donkerbruine New Forest pony geboren in 2009. Ze is bij ons sinds mei 2014. Ze is volledig beschikbaar voor de equitherapie. Ze is zachtaardig, slim en werklustig. Ze leert snel en is opmerkzaam.

Lore

Lore

Deze donkerbruine New Forest-pony is geboren in 2009. Lore is bij ons sinds 2014. Ze is vriendelijk en rustig en heeft nood aan duidelijke grenzen. Sinds 2015 helpt ze mee met en is ze volledig beschikbaar voor de equitherapie.

Fedra

Milana

Milana is een bruine merrie geboren in 2012. Ze is een kleindochter van Olande. Ze is vriendelijk, werkwillig, standvastig en net als Olande allemansvriend. Ze is in training als springpaard en is slechts gedeeltelijk beschikbaar voor de equitherapie.

Olly

Olly

Olly is een goudkleurige Comtois ruin geboren in 2012. Hij is robuust gebouwd en heeft lange blonde manen. Hij is heel lief, rustig en werkwillig. Hij is volledig beschikbaar voor de equitherapie.

De Equitherapeuten

Ann

Ann

Ann Kloeck is psychologisch consulent (bachelor toegepaste psychologie) en cliëntgerichte psychotherapeut. Haar job als therapeut in een Centrum voor Levens- en Gezinsvragen (CLG) combineert ze met haar privépraktijk gesprekstherapie. Ann beëindigt binnenkort haar master in de psychologie.

Ann behaalde haar diploma als equitherapeut aan het Instituut HippoCampus. Ze heeft het instructeursdiploma voltige niveau 2 op zak. Ann volgt verschillende opleidingen en bijscholingen: narratieve therapie, hartcoherentie, zelfmoordpreventie, rouw- en verliesverwerking, faalangst,...

Ann richt zich vooral op jongeren, adolescenten en volwassenen met verwerkingsproblemen, met problemen op vlak van zelfbeeld, zelfvertrouwen, assertiviteit en faalangsten.

ann@equi-librium.be
GSM: 0475.95.35.53

Karen

Karen

Karen Vermuyten is Doctor in de Wetenschappen (PhD).

Zij behaalde haar getuigschrift als counselor/coach na een driejarige opleiding aan de faculteit van mens en samenleving te Turnhout. Ze is afgestudeerd als equitherapeut aan het instituut hippocampus te Soerendonck, Nederland in de specialisatie psychosociale begeleiding bij kinderen en volwassenen. Ze volgde verschillende bijscholingen over o.a. ADHD, Autisme, Mentale handicap, Hoogbegaafdheid, Angst en Stress. Zij is belangstellend lid van de Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalt Therapie. Zij is dressuuramazone klasse Z2, dressuurjury tot klasse zwaar en voltige instructeur niveau 2.

karen@equi-librium.be
GSM: 0473.73.03.92.

Tinne

Tinne

Tinne Verstappen is psychologisch consulent (bachelor toegepaste psychologie) en runt een privépraktijk gesprektherapie.

Tinne richt zich op therapie met dieren en dan vooral voor kinderen, jongeren (al dan niet met een fysieke en/of mentale beperking) en hun familie. Ze is de verantwoordelijke voor de zorghoeve en de paardenkampen.

tinne@equi-librium.be
GSM: 0478.51.81.79.